Creativiteit in de ochtendshift…

Daar zit ik dan op mijn knieën voor de kleerkast van ons jongste dochter die zich daar na het ontwaken op de onderste plank heeft verschanst en stellig weigert ook maar enige vorm van medewerking te verlenen. Haar deugnieterige oogjes verraden dat ze het me niet makkelijk zal maken. Ik slaak een diepe zucht. Ondertussen razen de gedachten door mijn hoofd: “Hoe in hemelsnaam raak ik op tijd in school?”, “Straks is onze jongste spruit ook wakker en wil hij eten.”, “Ik heb hier nu echt geen tijd voor!”, “De klok tikt verder…!” Ik probeer het voorzichtig als volgt: “Ilaura, straks is het tijd om naar school te vertrekken, doen we jouw kleren aan?” “Ik ga hier nog een beetje slapen mama” zegt ze, gevolgd door een afsluitende en veelbetekenende schaterlach. Ik voel de frustratie opborrelen, maar probeer dit niet te vertalen in mijn handelen. Ik weet maar al te goed hoe een geïrriteerde reactie alleen maar olie op het vuur zal zijn en uiteindelijk in een machtsstrijd zal eindigen met enkel en alleen maar verliezers. Plots heb ik een idee. Ik ga Ilaura’s kamer uit en doe alsof ik haar aan het zoeken ben. Ik roep meerdere malen haar naam, wat leidt tot gesmoord gegiechel in de kast. Ik ga naar Iliana’s kamer en zeg luid: “Iliana, ik vind jouw zusje niet. Weet je wat ik denk, ik denk dat ze al naar school vertrokken is.” Daarop hoor ik opnieuw gegiechel en Ilaura’s stemmetje die zegt: “Maar neen mama, ik ben hiiieeeer!” Ik ga naar haar kamer, ga terug op mijn knieën zitten en speel met grote verbazing mijn grote opluchting met mijn vondst, waar ze blijkbaar enorm van geniet. Ik laat haar weten dat ik super blij ben dat ik haar eindelijk gevonden heb en dat ik haar dolgraag een knuffel wil geven. Ik haal haar uit de kast, leg haar op bed en geef haar een stevige knuffel en kietel haar speels. Ze schatert het uit. “Nog kietelen mama!” Ik volg haar tot ze uitgelachen is. Dan kijkt ze naar mij en zegt: “Mama, ik ga mijn kleertjes aandoen, goed!”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: