Opvoedingsstijl…

Met enige zin voor trots en fierheid wil ik vandaag met jullie volgend bericht delen. Niet omdat ik er zelf enige verdienste aan heb, maar vooral omdat het zeer leuk is om te zien dat de vrouw van mijn leven mee bouwt aan nieuwe inzichten over opvoeding en ontwikkeling van jonge kinderen. Ik hoop dat jullie bij het eventueel invullen van de vragenlijst, ankerpunten vinden om mee te denken over welke keuzes er gemaakt kunnen worden bij het opvoeden.Reageer gerust ook op deze pagina. 

Dus vandaar even een ander soort bericht, net omdat jullie vandaag in de standaard een interview kunnen terugvinden met de promotor, Prof. Dr. Bart Soenens, van mijn vrouw haar doctoraat. Als uitsmijter kunnen jullie ook de opvoedingsvragenlijst invullen die ze binnen hun vakgroep samen hebben ontwikkeld. Dus voor wie een beetje meer zicht wil krijgen op zijn/haar opvoedingsstijl kan deze vragenlijst een eerste aanzet zijn om te gaan nadenken.

Een quote die bij het artikel staat en waar ik mezelf alvast met volle overtuiging wil achterscharen is de volgende: ‘In de eerste levensjaren leg je de fundamenten van de relatie die je met je kinderen opbouwt.’ Jullie ook?

Linken 

Bron: Beel, V. (november 09, 2015) ‘In het weekend zijn we allemaal betere ouders’, geraadpleegd op www.destandaard.be.

Tagged

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: